Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 140journos’un "Adnan" belgeselinde Adnan Oktar suç örgütü üyelerinin verdiği rapor sayesinde kurtulduğuna dair ortaya atılan iddiaları reddetti.

Sosyal medyada gündeme gelen bu iddialara cevap veren Fincancı, belgesel yapımcılarıyla herhangi bir iletişim kurulmadığını ve kendisine herhangi bir cevap hakkı tanınmadığını belirtti.

Fincancı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, işkencenin meşrulaştırılmasına karşı çıkarak işkence suçunu hatırlattı ve bu suçun devletlerin önleme, uygulamama ve cezasız bırakmama sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Belgeselde öne sürülen iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve tıbbi belgelerin sahte gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade etti.

Ayrıca, belgeselde iddia edildiği gibi kendisine cevap hakkı tanınmadığını ve bu nedenle herhangi bir girişimde bulunulmadığını belirten Fincancı, sorumlular hakkında hukuki süreç başlatacağını açıkladı.

Şebnem Korur Fincancı, belgesel yapımcılarının iddialarını yanıtlamak için her zaman hazır olduğunu belirtti.

Adıyaman'da öldürülen Karakol Amirinin cenazesi Osmaniye'ye geldi Adıyaman'da öldürülen Karakol Amirinin cenazesi Osmaniye'ye geldi

140journos ise Fincancı'nın açıklamalarının ardından bir açıklama yaparak, belgeselde yer alan iddialara cevap vermesi için Fincancı'ya sorular ilettiklerini ve belgeselde yer alacak yanıtlar için her zaman açık olduklarını ifade etti. 

Kaynak: birgün