Yüksek getirili gizli fon vaadiyle, Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 11 Nisan 2023'te tutuklanan Seçil Erzan'ın davasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Seçil Erzan'ın 4 adet cep telefonu ve 3 adet sim kartına dair inceleme sonucu hazırlanan 200 sayfalık bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu.

Bilirkişi raporunda yer alan yazışmalardan biri, Seçil Erzan'ın 19 Ekim 2021'de Denizbank Bölüm Müdürü Yaşar Şahingöz ile yaptığı görüşmeye dikkat çekti. Bu tarihte Erzan'ın Şahingöz'e, kuzeni Tanın Yılmaz için 2 milyon TL'lik kredi çıkarılmasını talep ettiği görüldü.

Erzan'ın Şahingöz'e gönderdiği mesajlarda dikkat çeken bir diğer nokta, kuzeninin olduğunu söylediği şirketin resmiyette kuzeni üzerine kayıtlı olmamasıydı. Bu durum, vergi kaçırma iddialarını gündeme getirdi.

Erzan’ın Şahingöz ile gerçekleştirdiği mesajlaşmalarda, "Tanın'ın resmiyette ortaklığı yokmuş. Şirket onun ama vergiden dolayı birkaç tane şirket kurulmuş vs. Giriftmiş birbirine, burada vergi olmasın diye bu şekilde hukuk danışmanı zamanında öyle kurdurmuş" ve "Akşam avukatına sordu, 'evrakları sisteme sokarsan bile bile kendini ele verirsin' demiş" ifadeleri dikkat çekti.

Bölüm Müdürü Şahingöz ise Erzan'ın bu mesajına, "Bu durumda resmiyette sunacağı gelir yok.." şeklinde karşılık verdi. Ancak Erzan, "Tam yetkiler ondaymış (kuzenini kastediyor)" dediği, Şahingöz'ün ise "Bu durumda kredi değerlendirme yapmamız sıkıntı." dediği rapora yansıdı.

Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis arkadaşlarını vurdu: Başkomiser ve amir öldü, 8 polis yaralı Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis arkadaşlarını vurdu: Başkomiser ve amir öldü, 8 polis yaralı

Seçil Erzan'ın, kuzeni Tanın Yılmaz için istediği kredinin verilmesi için ısrarcı olduğu, Şahingöz'e peş peşe gönderdiği "Bir ayda kapatacak bizdekini", "Şahsi hesabında mevduatı var galiba, blokeler şahsi hesapta", "Şirkette tüm nakit akışı", "Tam yetki belgesi bir şey ifade etmez mi?" şeklindeki mesajlar da bilirkişi raporunda yer aldı.

Seçil Erzan, 'Özel belgede sahtecilik' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis istemiyle İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor.

Kaynak: Cumhuriyet