Adana Feke'de orman yangını! Adana Feke'de orman yangını!

Türkiye'de gerçekleşen yerel seçimler, tarihe bir dizi ilk ve enle damgasını vurdu. Yüzde 78 katılımla gerçekleşen seçimlerde, CHP, 47 yıl aradan sonra ilk kez en çok oy alan parti oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre, seçimin "en genç belediye başkanı" unvanını Çanakkale Yenice Kalkım Belde Belediye Başkanlığına seçilen 22 yaşındaki Zeynep Çelik kazandı.

Mardin Belediye Başkanlığını kazanan 82 yaşındaki Ahmet Türk ise en yaşlı isim olarak kayıtlara geçti. Türkiye genelinde "en yüksek oy"u Batman Belediye Başkanı seçilen Gülüstan Sönük alırken, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Dilek Diyar Özer, yüzde 86,08'lik oy oranıyla "en yüksek oy" oranını yakaladı.

Aydın'da 4. kez başkanlığa seçilen Özlem Çerçioğlu ve Gaziantep'te 3. kez seçilen Fatma Şahin, en uzun dönem görev yapan kadın başkanlar oldu.

İstanbul Tuzla'da Eren Ali Bingöl, Ankara Çankaya'da Hüseyin Can Güner, İzmir Çeşme'de Lal Denizli ve Narlıdere'de Erman Uzun gibi genç adaylar, 3 büyükşehirde "en genç belediye başkanları" olarak kayıtlara geçti.

Güç Birliği Partisi, seçimlere yalnızca Bolu Mudurnu'da girdi ve burada aday gösterdiği Mustafa Doğramacı, sadece 3 oy alarak Cumhuriyet tarihine "seçimde en az oy alan partinin adayı" olarak geçti.

Kaynak: karar