TV100'de dün akşam yayınlanan Kübra Par'la Farklı Açılar programına katılan Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci'nin yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamalar gündeme damga vurdu.

Programda, Temurci'ye yöneltilen "Size göre Murat Kurum'un şansı mı daha yüksek, Ekrem İmamoğlu'nun mu?" sorusuna verdiği cevap dikkat çekti. Temurci, "Murat Bey'in önde olduğunu düşünüyorum.

Sinan Ateş davasında 10 sanık tahliye edildi Sinan Ateş davasında 10 sanık tahliye edildi

Ben Kadir Topbaş tarzı yaklaşımın İstanbul'un sorunlarına daha iyi geleceğini düşünüyorum. Bu konuda Murat Kurum'un daha önde olduğunu söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Ancak, Temurci'nin bu açıklamaları programın diğer konuklarından Tanju Özcan'ın tepkisine neden oldu. Özcan, Temurci'nin daha önce CHP listesinden seçilerek göreve geldiğini hatırlatarak, "Bu konuşmaları duyunca baştan beri doğru söylediğimi anladım. Siz CHP'de helal oylarıyla seçilirken, rozet takarken, ben Ankara'ya doğru 40 derecede yürüyüşteydim. Dolayısıyla ben sayın Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını yapmıyorum, yaptığı yanlışları söylüyorum. Bugün de sayın Kılıçdaroğlu'nun yanlış yaptığının en somut delili sayın milletvekilimizin sözleri. Daha ilk seçimde, oy aldıkları CHP'yi sattılar" şeklinde konuştu.

Temurci'nin açıklamaları ve Özcan'ın tepkisi, siyasi çekişmelerin ve parti bağımsızlığının önemini bir kez daha ortaya koydu. Bu tür tartışmaların önümüzdeki dönemde de gündemde olması bekleniyor.

Kaynak: cumhuriyet