Geçen yıl Kasım ayında tutuklanan Dilan Polat, son aylarda psikolojik olarak iyi hissetmediği için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, Polat'ın bu süreçte, annesi ve anneannesini vahşice öldüren cani katil Rabia Çataklı ile aynı hastanede kaldığı ortaya çıktı. Bu durumun öğrenilmesinin ardından Polat, tekrar hastaneye sevk edilmesi planlanınca harekete geçti.

"RABİA ÇATAKLI İLE BİRLİKTE KALMAK İSTEMİYOR"

İbrahim Tatlıses taburcu edildi İbrahim Tatlıses taburcu edildi

YouTube kanalında yayınladığı bir videoda gazeteci Emrullah Erdinç, Polat'ın hastane ve cezaevi süreci hakkında bilgi verdi. Erdinç'e göre, Dilan Polat, geçen yılın başında hastaneye sevk edildiğinde, annesini 110, annesini ise 6 yerinden parçalayarak sokağa atan Rabia Çataklı ile aynı odada kaldı. Çataklı'nın durumunu öğrenen Polat, gece boyunca uyuyamadı ve hatta moda olan bir kalpli pijama takımını bile Çataklı'ya hediye etti. Hastanede kalmak istemeyen Polat, "Burada kalmak istemiyorum, kardeşim Sıla ile kalmak istiyorum" diyerek cezaevine gönderilmesini talep etti. Ancak, yeni bir Adli Tıp raporu sonrasında tekrar hastaneye sevk edilmesi planlandı.

Polat, cezaevi yönetimine bir dilekçe vererek "Sağlık durumum verilen ilaçlardan dolayı iyidir" dedi ve Çataklı ile aynı odada kalmak istemediğini belirtti. Dilan Polat'ın durumuyla ilgili alınacak kararın ilerleyen günlerde belli olması bekleniyor.

AİLESİNİ KATLEDEN RABİA ÇATAKLI'NIN İBRETLİK HİKAYESİ

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde meydana gelen korkunç olayda psikolojik sorunları olan 31 yaşındaki Rabia Çataklı, cinnet geçirerek feci bir olaya neden olmuştu. Çataklı, 56 yaşındaki annesini 110 ve 77 yaşındaki anneannesini baltayla 6 yerinden parçalayarak sokağa atmıştı. Gözaltına alındığında sağlık kontrolünde serçe parmağını yutan Çataklı, 5 sakinleştirici iğne yapıldıktan sonra tutuklanmıştı. İfade sırasında, "Bunu neden yaptığımı bilmiyorum. Ölecek gibi hissettim. Mehdi olduğumu hissettim. Onlar birer şeytan olduğu ve öldürmem gerektiği söylendi. Ben de öyle yaptım. Onları öldürdüm. İkisini de çok severdim" demişti.

DİLAN POLAT OPERASYONU NEDİR?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun yürüttüğü bir operasyon kapsamında Dilan Polat ve Engin Polat da dahil olmak üzere 12 kişi, 5 Kasım 2023 tarihinde tutuklanarak Marmara Cezaevi'ne gönderilmişti. 6 aydan fazla bir süredir cezaevinde bulunan Dilan Polat, Banu Parlak'ın iş yerinin kurşunlanması ve komşularıyla yaşadığı kavgalar gibi bir dizi suçla ilgili soruşturmalarla karşı karşıya kalmıştı.

Polat Ailesi'ne yönelik açılan bir soruşturma kapsamında, kara para aklama suçundan hakkında tahliye kararı verilmiş, ancak diğer 3 suçtan tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Kaynak: HABERLER.COM