Avukat Feyza Altun'un İmalı Paylaşımı Gündemde Avukat Feyza Altun'un İmalı Paylaşımı Gündemde

Silivri'de sabah saatlerinde yaşanan şiddetli yağışın ardından Mimar Sinan ilçesindeki Kula Deresi taştı. Dere yatağının etrafındaki sokaklar sel sularıyla göl haline geldi.

Belediye ekipleri olay yerine müdahale ederek kanalizasyon kamyonlarıyla suyu boşaltmaya çalıştı. Yaklaşık bir ay önce de benzer bir sel felaketinin yaşanması üzerine vatandaşlar kendi tedbirlerini aldı.

Bazı vatandaşlar sokak bahçelerinin kapılarının önüne kum dolu torbalarla barikat kurarak suyun geçişini engellemeye çalıştı. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken vatandaşlar, belediye ekiplerinden su baskınlarına karşı önlem alınmasını istedi.



"YARIM SAATE BU KADAR OLDU"

Altınorak Sitesi'nde yaşayan Ersan Urhan, "Burada 20 dakika yağmur yeterli. Yağmur yağdığında kanal suyu taşıyamaz ve yollara taşır. Yağmur ya da kar fark etmez, 20 dakika yağmur yeterlidir. Yarım saat sonra her şey bitecek, böyle devam ederse evleri su basacak. Şu anda 4-5 eve su girdi” dedi.



"BİR ÇÖZÜM BULUNSA İYİ OLUR"

Mahalle sakinlerinden Cengiz Kaya, "Silivri Altınorak sitesi burada. Her yağmur yağdığında burayı su basıyor." Yaklaşık bir ay önce bir sel daha yaşandı ve bir daha yaşanmaması için önlem aldık. Tahta, kum vb. koyuyoruz, böylece bu sefer kurbanlar az oluyor. Ancak bu kalıcı bir çözüm değil, çözüm bulunursa iyi olur” dedi.

Kaynak: CUMHURİYET