Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

Batman'da yaşanan ve kamuoyunu derinden sarsan Sinan Ateş cinayeti, yeni detaylarla aydınlatılıyor. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin cinayet tetikçisi olarak adı geçen Eray Özyağcı'nın kaçış sürecinde yaşananlar, Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'a tahsis edilen aracın sınır bölgesine gitmiş olmasıyla yeni bir boyut kazandı.

Özyağcı'nın Yunanistan'a kaçma girişimi sırasında, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'a tahsisli aracın sınır bölgesinde bulunması dikkat çekti. Özyağcı, ifadesinde aracı kullanan kişinin kim olduğunu bildiğini ancak isim vermek istemediğini belirtti. Aracın İstanbul'a kadar gitmediğini, kendisini ormanlık bir alana bıraktığını ifade etti. Ancak aracın PTS kayıtları incelendiğinde, İstanbul'dan Bolu'ya gidip tekrar İstanbul'a döndüğü ve daha sonra Yunanistan sınırı geçilmeye çalışıldığı dönemde Tekirdağ ve Silivri'deki gişelerden geçtiği ortaya çıktı.

Bu yeni gelişmeyle, Özyağcı'nın kaçış sürecinde Ülkü Ocakları Başkanı'nın aracının da sınır bölgesinde olması, cinayetin perde arkasında ne gibi ilişkilerin olduğuna dair yeni soruları gündeme getirdi. Özyağcı'nın yakalandığı dönemde, sınıra yakın bölgede bulunan aracın varlığı, cinayetin derinliklerindeki ilişkilere ışık tutacak gibi görünüyor.

Kaynak: gerçek gündem