Göç İdaresi Müdürlüğü bünyesinde Sınır Yönetimi Genel Müdürlüğü kuruldu.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle, daha önce İller İdaresi Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan Sınır Yönetimi Genel Müdürlüğü kaldırılarak yerine İller İdare Müdürlüğü'ne bağlı Sınır Yönetimi Genel Müdürlüğü getirildi.

Genel Müdürlük, sınır yönetimi ve güvenlik alanına yatırım ve projelere ilişkin iş ve faaliyetler yürütülecek.

İstanbul'da bugün bu yollar trafiğe kapatılacak: İşte alternatif güzergahlar İstanbul'da bugün bu yollar trafiğe kapatılacak: İşte alternatif güzergahlar

Sınır yönetimine yönelik ortak risk stratejisi oluşturacak ve ortak risk analizi faaliyetlerini alanında çalışma ve işlemleri yürütecek olan Genel Müdürlük, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar arasında iş birliği ve koordinasyonu, Sınır yönetimine ilişkin konularda ulusal odak noktası olarak iş ve işlemleri yürütecek.

Sivil havalimanları, limanlar ve sınır geçişlerine ilişkin mevzuatın raporlarını izleyen, mevzuatın raporlarında kurum ve kuruluşlar arasında yaşanan sorun ve sorgulamaların giderilmesine yönelik iş ve operasyonları koordine eden Genel Müdürlük, mevzuatın ve idari kapasitenin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapacak. Sınırlı yönetim alanında. sınır kapılarında açma kapama çalışmaları yapılıyor.

Sınır yönetim alanı kurumları arası iletişim ve veri alışverişine yönelik altyapı ağı Genel Müdürlüğü, gerekli ağ donanımlarını, bilişim sistemi altyapısını ve bilgi sistemlerini sağlar, kurar ve çalıştırır, sınır suçlarıyla mücadele alanında arama yapar ve Sınır geçişlerinin açılması ve kapatılmasına ilgili çalışmalar yapar, işleme yönelik hazırlık çalışmalarını yürütür ve koordinasyonu sağlar.

DG, sınır yönetimine ilişkin verileri toplar, analiz eder, değerlendirme ve görev alanına girecek raporları hazırlar. Göç İdaresi Müdürlüğü'nün merkezileştirilmesi için Sınır Yönetimi Genel Müdürü ve 7 daire başkanı atandı. (karar)

Editör: Haber Merkezi