"Skandal Olay: Müdür Yardımcısı 6 Yaşındaki Öğrenciyi Yere Fırlattı, O Anlar Kameralara Yansıdı

Muğla'nın Milas ilçesindeki Sakarya İlkokulu'nda yaşanan dehşet verici bir olay, güvenlik kameralarına yansıdı. Okulun müdür yardımcısı Mehmet Serkan G., 6 yaşındaki öğrenci E.S.'yi koltuk altından tutup havaya kaldırarak sınıfa fırlattı. O anlar, 6 Ekim tarihinde gerçekleşen olayın ardından ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleriyle gün yüzüne çıktı.

Babası Meyve Bıçağıyla Öldürdü Babası Meyve Bıçağıyla Öldürdü

Olayın meydana geldiği tarihte ilçeye bağlı Sakarya İlkokulu'nda okuyan E.S., müdür yardımcısı tarafından kaldırılıp yüksekten beton zemine fırlatılması sonucu sırt üstü düşerek ciddi bir şekilde yaralandı. Annesi S.Ö.S., çocuğunu okuldan alarak hastaneye götürdüğünde, E.S.'nin sırtında morluklar oluştuğunu ve yürüme güçlüğü çektiğini fark etti. Hastaneye başvurularak alınan darp raporuyla birlikte, olay Milas Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Hemen ardından durum, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirildi ve Müdür Yardımcısı Mehmet Serkan G. hakkında idari soruşturma başlatılarak açığa alındı. Ancak 6 günlük üstünkörü bir soruşturma sonrasında Mehmet Serkan G.'ye idari para cezası verilerek, 3 Kasım'da görevine iade edildi.

Olayın kamuoyunda yarattığı infial üzerine anne S.Ö.S., yaşananları protesto etmek ve çocukları bu tür şiddet olaylarından korumak amacıyla "Okulda Şiddete Son" isimli bir internet kampanyası başlattı. Anne, "Oğlum, bir eğitimci tarafından fiziksel ve psikolojik şiddete uğradı, hayatına kastedilen bir durumla karşı karşıya kaldı. Daha fazla psikolojisinin bozulmasını istemiyorum. Bu kapsamda internet üzerinden 'Okulda Şiddete Son' imza kampanyası başlattık." dedi ve kampanyaya destek çağrısında bulundu.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, herhangi bir açıklama yapmayacaklarını ifade etti.(halk)

Editör: Haber Merkezi