İstanbul ve Tekirdağ'da gerçekleştirilen bir operasyonda, yeni doğan bebekleri önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek haksız kazanç elde eden bir çete ortaya çıkarıldı. Operasyonda, aralarında doktorlar ve 112 çalışanlarının da bulunduğu 41 şüpheliden 38'i yakalandı.

Avcılar'da Vinç Faciası: Dev Vinç Araç Üzerine Devrildi Avcılar'da Vinç Faciası: Dev Vinç Araç Üzerine Devrildi

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda, doktor oldukları tespit edilen şüpheliler Fırat S. ve İlker G'nin, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla iş birliği içinde olduğu belirlendi.

Şüphelilerin, özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine bebek yönlendirmeleri karşılığında maddi menfaat elde ettikleri ortaya çıktı. Yoğun bakım ünitelerinde mütemadiyen hemşirelerin çalıştırıldığı ve acil durumlarda telefonla birbirlerine müdahale talimatı verdikleri, hasta yakınlarına kendilerini doktor olarak tanıttıkları tespit edildi.

Soruşturma kapsamında toplam 300 şüpheli tespit edilirken, somut delile ulaşılan 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul ve Tekirdağ'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 38 şüpheli yakalanırken, yapılan aramalarda önemli miktarda dijital materyal, hasta raporları ve yenidoğan hasta ilaçları ele geçirildi.

Polis ekiplerinin 3 şüpheliyi yakalamaya yönelik çalışmaları sürerken, şüpheliler hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık", "kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi" ve "rüşvet" suçlarından emniyetteki işlemler devam ediyor.

Kaynak: t24