Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı

Şok anlar: 4 metrelik albino pitonu buldular! Gerçek daha sonra ortaya çıktı


Tayland'ın başkenti Bangkok'ta şok görüntüler! 4 metrelik albino pitonu bulundu. Gerçek daha sonra ortaya çıktı.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bir sokakta yaklaşık 4 metre boyunda bir albino pitonu bulundu. Evcil hayvan olduğu ortaya çıkan piton, sahibine iade edildi.


Bangkok'un Huamark bölgesindeki itfaiye ekipleri, dün sokakta dev bir pitonun görüldüğüne dair ihbar aldı. İtfaiye ekipleri ve olay yerine gelen uzman ekip tarafından kısa sürede yakalanan yaklaşık 4 metre uzunluğundaki yılanın, egzotik ve zehirsiz bir tür olan albino piton olduğu belirtildi.


Ekiplerin itfaiye istasyonuna getirdiği ve oldukça sakin görünen pitonun evcilleştirilmiş bir piton olduğu ortaya çıkınca, sahibini arama çalışmalarına başlandı. İtfaiye istasyonunda yılanın büyüklüğüne uygun kafes bulunamamasına rağmen dev yılan, geceyi mürettebat odasında geçirdi. Sosyal medyadaki paylaşımları gören yılanın sahibi, bu sabah itfaiyeye gelerek pitonu aldı.


Dünyanın en büyük yılan türlerinden biri olan albino pitonu, genellikle Afrika'da görülen bir tür olarak biliniyor. Koyu kahverengi olması gereken albino pitonları, genetik bir mutasyon sonucu pigmentasyon eksikliği nedeniyle beyaz veya sarımsı bir renk alırlar.


PİTONLAR HAKKINDA BAZI BİLGİLER

Pitonlar genellikle ağaçlara tırmanabilen büyük, güçlü yılanlardır. Pythons olarak bilinen bir alt aileye aittirler.


Pitonlar genellikle uzun, kaslı ve güçlü yılanlardır. Boyutları türlere göre değişmekte olup, bazı türler oldukça büyük boyutlara ulaşmayı başarmaktadır.


Vücutları genellikle silindiriktir ve kafaları genellikle açıkça görülebilir. Pulları sert ve düzdür, bazen parlak bir parlaklığa sahiptir. Renkleri türe, yaşa ve çevreye göre değişiklik gösterebilir. Genellikle doğal ortamlarına uyum sağlamak için kamuflaj renkleri sergilerler.


Pitonlar, göz kapakları olmayan, gözlerini kapatan bir çeşit zara sahip olan yılanlardır. Bu, gözlerinizi sürekli açık ve görünür tutar.


Pitonların metabolizmaları genellikle yavaştır ve yiyecek olmadan uzun süre hayatta kalabilirler. Büyük öğünlerden sonra aylarca yiyeceksiz hayatta kalabilirler.


Pitonlar genellikle geyik, domuz ve diğer büyük hayvanlar gibi büyük avları yakalayıp öldürür. Avlarını sarmak ve boğmak için bir strateji kullanırlar. Avlarını bütün olarak yutarlar ve büyük boyutları sayesinde uzun süre yiyeceksiz hayatta kalabilirler.


Dişiler genellikle yumurta bırakır. Yumurtalar tüm kuluçka dönemi boyunca dişi tarafından korunur. Yavrular doğduktan sonra genellikle kendi başlarına hayatta kalmaya çalışırlar.


Pitonlar genellikle tropik ormanlar, çayırlar, savanlar ve kuru ormanlar gibi çeşitli habitatlarda bulunabilir. Bazı türler ağaçlara tırmanabilir ve sulak alanlarda yaşayabilir.


Özellikle evcil hayvan olarak satılan piton türlerinin bazı türleri, yerel ekosistemlere verebileceği zararlar nedeniyle bazı bölgelerde tehlike altında.


Bazı insanlar pitonları evcil hayvan olarak besleyebilir. Ancak büyüklükleri ve özel bakım ihtiyaçları nedeniyle iyi bir hazırlık ve sorumluluk gerektirirler.


Pitonlar benzersiz fiziksel özellikleri ve avlanma stratejileriyle bilinen ilginç yılan türleridir. Ancak onları evcil hayvan olarak değerlendirirken sahiplerinin bu yılanların özel ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarını bilmeleri önemlidir.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi