SOL Parti, İstanbul'da önemli bir bağımsızlık yürüyüşü düzenledi. Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünden başlayan yürüyüş Dolmabahçe'ye kadar devam etti. Eyleme katılan SOL Parti üyeleri, İsrail'in Gazze'deki soykırımını kınadı ve bağımsızlık için mücadele edeceklerini vurguladı.

Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti

Yürüyüş boyunca SOL Parti bayraklarının yanı sıra, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistin'in bayrakları da taşındı. Yürüyüş sırasında "NATO üsleri kapatılsın" ve "Yaşasın tam bağımsız Türkiye" gibi sloganlar atıldı. Basın açıklamasında, SOL Parti'nin eşitlik, özgürlük ve tam bağımsızlık mücadelesinin devam edeceği belirtildi.

SOL Parti İstanbul İl Sözcüsü Nuriye Alsancak tarafından okunan basın açıklamasında, emperyalizmin savaş politikalarının halkları birbirine düşman ettiği ve dünyayı kana boğduğu vurgulandı. Ayrıca, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde tarihin önemli dönemeçlerinden biri olan 6. Filo protestolarına atıfta bulunuldu.

Basın açıklamasının ardından konuşan SOL Parti Sözcüsü Önder İşleyen, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin devrimciler tarafından sürdürüldüğünü ve bu mücadelenin Amerikan işbirlikçilerine rağmen varlığını sürdüreceğini ifade etti. İşleyen, Türkiye'nin köklerinin derin olduğunu ve bu topraklardaki bağlılığın asla sarsılmayacağını belirtti.

Kaynak: Birgün