Türk Yıldızları ve Solotürk

SOLOTÜRK, Türk Hava Kuvvetleri 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı olan F-16C Blok-30TM jet savaş uçağını kullanarak hava akrobasisi yapan akrobasi ekibidir.

14 Ocak 2010 tarihinde Binbaşı Murat Keleş, Yüzbaşı Fatih Batmaz ve Yüzbaşı Sedat Yalın Ahbab'ın kurucu ekip üyeleri olarak seçilmesiyle kurulmuştur.[1] Ana hava akrobasisi gösteri takımı Türk Yıldızları, gibi Türk pilotlarının manevra kabiliyeti ve eğitim seviyesini izleyicilere sunmaktadır.Türk Yıldızlarında 8 pilot dışında arka planda büyük ve tecrübeli bir ekip var. Bu ekipte; 1 basın ve halkla ilişkiler subayı, değişik branş ve görevlerde 7 filo astsubayı ile 2’si subay 35’i astsubay ve 1’i uzman çavuş olmak üzere 38 bakım personeli vardır. Bu insanlar motivasyon kaynaklarını belirtirken ise Türkiye Cumhuriyetini temsil etmek ve bayrağımızı gökyüzünde dalgalandırmak olduğunu belirtiyorlar.

Üzerinde Türk Hava Kuvvetlerinin sembolü olan kartal bulunuyor. Kanadının üzerindeki kartal havacıların ruhundaki özgürlüğü ve kararlılığı simgeler. Gösteriler sırasında aşağıdan görülen uçağın altında bulunan ay yıldız altın renkli. Bunun sebebi ise bayrağımıza verdikleri değer olduklarını belirtiyorlar. Üzerinde bulunan gümüş renkli yıldız ise; Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Hava Kuvvetlerinin 21.yüzyılın yıldızı olma idealini simgeliyor. Uçağın burun kısmındaki siyah ve gri çapraz çizgiler ise havacıların hızlı düşünme ve karar verme, sürekli ilerleme ve sınır tanımama özelliklerini simgeler.

Adana Çukurova Üniversitesinde 26 Ekim'de düzenlecek olan 50'inci yıl etkinlik kapsamındaki yapacağı gösteri uçuşu için çevre tanıma uçuşu yaptı.

Ardahan'da minibüsü devrildi: 1 ölü, 13 yaralı Ardahan'da minibüsü devrildi: 1 ölü, 13 yaralı

Editör: Haber Merkezi