ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı

ABD Merkez Komutanlığı Perşembe günü, Somali açıklarında operasyonlar yürüten iki ABD Donanması denizcisinin kaybolduğunu bildirdi.

Reuters'in haberine göre Merkez Komutanlığı dün yaptığı açıklamada, denizcilerin yerlerini tespit etmek için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

ABD Merkez Komutanlığı, "Denizciler, geniş bir yelpazedeki görevleri desteklemek üzere ABD Beşinci Filosunun (C5F) operasyon alanına konuşlandırıldı" dedi ve personel kurtarma operasyonu tamamlanana kadar başka bilgi verilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

CNN'in haberine göre ABD, Somali hükümetine yönelik saldırılar düzenleyen Eş Şebab grubunun tehdidine odaklanarak Somali'de küçük bir askeri varlığını sürdürüyor. ABD, El Şebab'ı terör örgütü olarak tanıyor.

ABD, Somali güçlerini eğitmenin yanı sıra, Al-Shabaab'a karşı saldırılar düzenlemek için Somali hükümetiyle koordinasyon sağladı. ABD, "Al-Shabaab dünyadaki en büyük ve en aktif El Kaide ağıdır ve ABD kuvvetlerine saldırma ve ABD'nin güvenlik çıkarlarını tehdit etme isteğini göstermiştir" dedi. 

Kaynak: karar