MİT, güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiğini belirledi.

Çalışma kapsamında İsrail istihbarat servisinin, bulunduğu yerde özel dedektifler aracılığıyla biyografik bilgilerin toplanması, keşif, soruşturma, fotoğraf ve video belgeleme, canlı izleme ve hedeflerine yönelik takip cihazları yerleştirilmesi gibi faaliyetler yürüttüğü belirlendi. 

İstanbul Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 9 şüphelinin, elde edilen bilgileri özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD'a sattığı belirlendi.

İSTANBUL VE İZMİR'DE EŞZAMANLI OPERASYON

Kısa süre sonra harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

9 ŞÜPHELİDEN 7'Sİ YAKALANDI

Operasyonda haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 şüpheliden 7'si yakalandı. Aynı soruşturma kapsamında daha önce de iki şüphelinin tutuklandığı öğrenildi.

MİT, Aralık 2022'de MOSSAD özel dedektifleri ve taktik personeline operasyon düzenlemiş, yakalanan 68 kişi hakkında işlem başlatılmıştı.

Siirt’te Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Göle Döndü Siirt’te Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Göle Döndü

(HÜRRİYET)

Kaynak: HÜRRiYET