Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurusuna göre, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruların 31 Mayıs'a kadar elektronik ortamda alınacağı belirtiliyor. Başvuruların ardından adaylar sözlü sınavlara alınacak ve bu sınavlar 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Adaylardan, KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 puan türlerinden en az 50 puan almaları isteniyor.

Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

Sözlü sınavda değerlendirilecek adaylar, çeşitli kriterlere göre ele alınacak ve verilen cevaplar belirli bir puanlama sistemine tabi tutulacak. Sınav sürecinde adaylar kamera kaydı altında sorulara yazılı cevaplar verecekler ve bu cevaplar değerlendirme sürecinde kullanılacak.

Sözlü sınav sonuçları, tüm adayların sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak ve adaylar sonuçları kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecekler. Başarılı sayılmak için adayların sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alması gerekiyor.

Sözlü sınavlar Türkiye genelinde birçok ilde gerçekleştirilecek. Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da sözlü sınavlar düzenlenecek. 

Kaynak: KARAR