Mehmet Şimşek: Yüzde 25 kira zammı sınırı devam etmeyecek Mehmet Şimşek: Yüzde 25 kira zammı sınırı devam etmeyecek










Kredi derecelendirme kuruluşu, "Gelişen Piyasaların Görünümü: Türkiye Görünümü 2024" başlıklı çevrimiçi toplantı düzenledi.


Toplantıda Gill, Türkiye'nin ekonomik istikrarını artırmaya yönelik son dönemde alınan önlemlerin etkilerini değerlendirdi ve şunları söyledi: "Türkiye'nin kredi notunu pozitife yükseltirken, B kredi notunu koruduk; bu, Türkiye ekonomisinin etkin bir şekilde yeniden dengelendiğine dair artan kanıtları yansıtıyor."


Türkiye'de bu yılın üçüncü çeyrek büyüme verilerini değerlendiren Gill, şunları söyledi: "Genel olarak, ortodoks para politikasının ekonomiye yeniden dahil edilmesinin ekonominin yeniden dengelenmesi, yurt içi tasarrufların artması, tüketimin yavaşlaması açısından fayda sağlamaya başladığına dair işaretler var" ve dolayısıyla ithalatı azaltıyoruz." "İnanıyoruz." İfadelerini kullandı.


Türkiye ekonomisinin genel görünümünü değerlendiren Gill, "Temel senaryomuz, Türk ekonomisinin yumuşak inişten fayda sağlayacağı yönünde" dedi.


Gill, gelecekte Türkiye'nin kredi notunun yükseltilmesi için aranması gereken şartlara da değinerek, "Ödemeler dengesi sonuçlarının iyileşmesi, yurt içi tasarrufların artması, Türk lirasının artması ve dövizin kullanılabilir olması, Türk rezervlerinin olması durumunda notu da yükseltebiliriz" dedi. arttırmak." değerlendirmesini yaptı.





"Tabii ki dövizin daha fazla değer kaybetmesi nedeniyle bankalarda bir miktar sermaye kaybı bekliyoruz. Ancak bunun yönetilebilir olacağını düşünüyorum (koşullar). "Çoğu bankanın son iki yılda ihtiyaç halinde yararlanabilecekleri ücretsiz provizyonlar ayırması da rahatlatıcı bir faktör."(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi