Pasifik Okyanusu'ndaki Japonya'nın Iwo Jima adası yakınlarında bulunan yanardağ, uzun bir aradan sonra yeniden faaliyete geçti ve yüzeye duman püskürtmeye başladı. Japon Sahil Güvenlik yetkilileri, 16 Mart'ta yapılan hava gözlemi sırasında söz konusu yanardağın aktif olduğunu tespit etmişti.

Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var



Adanın kıyısında yer alan bu yanardağın yeniden aktif hale gelmesinin çevredeki gemi ve deniz araçları için potansiyel tehlike oluşturduğu iddia edildi. Sahil Güvenlik yetkilileri, bölgedeki seyrüseferin etkilenmemesi için gerekli uyarıların yapılması gerektiğini vurguladı.

Yetkililer ayrıca Iwo Jima adasının geçen yıl meydana gelen volkanik patlama sonrasında oluştuğunu ancak zamanla erozyon nedeniyle sular altında kaldığını ve yavaş yavaş su yüzeyinden kaybolduğunu açıkladı. Ancak son dönemde yeniden faaliyete geçen yanardağın, adanın bir kez daha kayda değer bir jeolojik oluşuma sahne olduğu anlamına geldiği görüldü.

Kaynak: karar