Hipodromu'nda feci kaza: Atın üstünden geçtiği apranti hastanelik oldu Hipodromu'nda feci kaza: Atın üstünden geçtiği apranti hastanelik oldu

Galatasaray ile F.Bahçe arasında bu öğleden sonra Riyad'da saat 20.45'te oynanması gereken Turkcell Süper Kupa 2023 maçı, maç öncesi yaşanan kriz nedeniyle iptal edildi.

Galatasaray ve F.Bahçe'nin Atatürk forması ve pankartı giymesine izin verilmemesinin ardından takımlar sahaya çıkmayı reddetti. Taleplerin karşılanmaması üzerine kulüplere maçın iptal edildiği bilgisi verildi.

Yetkililer Al Awwal Stadı'nı boşaltmaya başladı.

TFF NE DEMİŞTİ?

TFF basın açıklamasında okuduk: "Süper Kupa maçı, Türk bayrağımız huzurunda, 100. yıl kutlama etkinlikleriyle, şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçının okuyacağı İstiklal Marşımızla başlayacak" . Ender."

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hamit Altıntop, "İstiklal marşıyla ilgili bir taahhüt var. Suudilerin bu taahhüdü yerine getirmesi gerekiyor."

NELER ONAYLANDI, NELER ONAYLANMADI?

Suudi yetkililer, milli marşın söylenmesine ve Türk bayrağının asılmasına izin verdi.

Yetkililer Atatürk tişörtlerinin ve pankartlarının sergilenmesine izin vermedi. Gösterilen nedenler, bildirim eksikliği ve organizasyondaki değişiklikti.

Galatasaray ve F.Bahçe, maç öncesi ısınma için Atatürk'ün formasını giymek istedi. Galatasaray, "Ne mutlu Türk'üm diyenlere!" pankartıyla maça çıkmak isterken, Fenerbahce ise "Yurtta sulh, cihanda sulh" pankartıyla maça çıkmak istedi.

TARAFTARLAR STADYUM DIŞINDAYDI

Turkcell Süper Kupa maçı için Suudi Arabistan'ın Riyad kentine giden taraftar, F.Bahçe'nin 100. yıl dönümü formasını giydi. Taraftarın iddiasına göre, gömleğinde Atatürk resmi olduğu için yetkililer onu stadyumdan dışarı çıkardı.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY DÖNÜŞE HAZIRLANIYOR

Galatasaray ve F.Bahçe krizin ardından Türkiye'ye dönmeye hazırlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un görüşmesi devam ederken, iki kulüp de Türkiye'ye dönüş hazırlıklarına başladı.

Galatasaray ve F.Bahçe'nin sabah saat 04.00 veya 05.00 sıralarında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelmesi bekleniyor.

Toplantıda bulunmayan ancak başkanlarından bilgi alarak ekipleriyle bilgi paylaşan yöneticilerin, Türkiye'ye dönüş planladığı ortaya çıktı. Toplantı sonunda Galatasaray ve F.Bahçe'nin ortak bir açıklama yapması bekleniyor.

TFF VE KULÜP ORTAK AÇIKLAMASI

Süper Kupa karşılaşmasının oynanmamasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu, F.Bahçe ve Galatasaray ortak açıklama yaptı. Basın açıklamasında Süper Kupa'nın ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

"Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun yurt dışında kuruluşunun 100. yılını kutlamak amacıyla, Türk futbolunun ve kulüplerimizin marka değerine katkı sağlamak amacıyla kulüplerimizle birlikte düzenlediğimiz 2023 Süper Kupa'nın Cuma günü oynanması planlanıyor." 29 Aralık 2023 saat 20.45'te bazı organizasyonel aksaklıklar nedeniyle hep birlikte alınan ortak kararla belirlenecek bir tarihe ertelendi.

Süper Kupa'nın düzenlenmesinde bugüne kadar emeği geçen Futbol Federasyonu'na ve ev sahibi ülkenin yetkili kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederiz. "

Kaynak: NTV SPOR