ABD: Rusya Ukrayna'da Kimyasal Gaz Kullanıyor ABD: Rusya Ukrayna'da Kimyasal Gaz Kullanıyor

Suriye ordusunun İdlib'in doğusuna saldırısı: 5 ölü, 38 yaralı


Suriye'de Beşar Esad rejimi, İdlib'in doğusundaki Serakib ilçesindeki sivil yerleşim birimlerine saldırı düzenledi. Suriye ordusunun saldırısında 5 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi de yaralandı.


Suriye ordusunun İdlib'in doğu kesiminde düzenlediği saldırıda 5 kişi öldü, 38 kişi de yaralandı.


Esad rejimi İdlib bölgesinde sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor.


Suriye'de Beşar Esad rejiminin İdlib'deki bir yerleşim birimine düzenlediği saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 38 sivil de yaralandı.


İdlib'in doğusundaki Serakib ilçesinde üslenen Beşar Esad rejimi ve İran destekli yabancı terör grupları, kara silahlarıyla İdlib'in doğusu ve İdlib'in merkezindeki Sermin köyüne saldırdı.


Sivil savunma kaynaklarından alınan bilgiye göre, İdlib kent merkezinde 4 sivil hayatını kaybederken 33 kişi de yaralandı, Sermin köyünde ise 1 sivil hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.


Yaralılar İdlib'deki SAMS (Suriye Amerikan Tıp Derneği) hastanesine kaldırıldı.


Suriye: “İsrail Şam çevresine hava saldırısı düzenledi” Suriye: “İsrail Şam çevresine hava saldırısı düzenledi”


İDLİB'DE SON DURUM

2017 Astana toplantısında Türkiye, Rusya ve İran, Suriye yönetiminin kontrolünde olmayan bölgede dört “gerilimi azaltma bölgesi” oluşturulması konusunda anlaşmıştı.


Şam yönetimi ile İran ve Rusya'nın desteklediği teröristler saldırılarını sürdürerek 4 bölgeden 3'ünü ele geçirerek İdlib'e doğru ilerledi.


Türkiye, Eylül 2018'de Rusya ile ateşkesin güçlendirilmesi konusunda ek bir anlaşmaya varmasına rağmen Mayıs 2019'da saldırılar yeniden yoğunlaştı. Türkiye ile Rusya'nın 5 Mart 2020'de vardığı yeni anlaşmanın ardından ateşkes büyük ölçüde korundu.


2017-2020 yılları arasında saldırılardan kaçan 2 milyona yakın sivil, Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi