Suriye'nin Azez kentine 5 kilometre uzaklıktaki Sajo bölgesinde, MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın da bulunduğu iddia edilen MİT konvoyunun önünün, öfkeli bir grup tarafından kesildiği bildiriliyor. İddialara göre, protestocu bir grup, konvoyun geçtiği kavşakta toplanarak yolu kapattı ve konvoyun ilerlemesini engelledi.

Tahliye kararı verilen Nihal Candan’ın hastaneye yatışı yapıldı Tahliye kararı verilen Nihal Candan’ın hastaneye yatışı yapıldı

Bu olaya dair iddialar, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a muhalif olduğu bilinen gazeteci Ayman Abdel Nour tarafından ortaya atıldı. Nour'un belirttiğine göre, Suriyeli muhaliflerin de yer aldığı bu protesto sırasında, kalabalığın dağılmaması üzerine konvoyun güzergahı değiştirilerek Türkiye'ye geri dönüldü.

Olayı aktaran gazeteci Hediye Levent'e göre, protesto sırasında Türk yetkililerin konvoyda olduğunu protestocu grup bilmiyordu. Konvoy içindeki askerlerin kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtığı ancak kalabalığın dağılmadığı ifade edildi.

İddialara göre, konvoyda Suriye dosyasından sorumlu Abu Saeed ve ona eşlik eden üst düzey bir Katar heyeti de bulunuyordu.

Gazeteci Fehim Taştekin'in aktardığına göre, İbrahim Kalın, 17 Mart Pazar günü Azez'deki muhaliflerin düzenlediği bir iftara katıldı ve burada genel bir değerlendirme yapıldı.

Muhaliflerin protestosunu organize ettiği belirtilen Al Şahba grubu, geçici hükümetin uygulamalarını protesto etmek ve Suriye Ulusal Koalisyonu'na tepki göstermek amacıyla konvoyun önünü kestiğini ifade edildi. Ancak Türk yetkililerin de konvoyda olduğunu öğrenince şaşırdıkları belirtildi

Kaynak: Birgün