Suudi model Rumy Al-Qahtani, Malezya'da düzenlenen "Miss Mrs Global Asia" güzellik yarışmasında ülkesi adına yarışarak tarihi bir adım attı. Böylece Suudi Arabistan ilk kez bir güzellik yarışmasına katılmış oldu. El Kahtani'nin bu cesur adımı, Suudi Arabistan'ın sosyal ve kültürel açıdan daha açık ve katılımcı bir toplum haline geldiğinin göstergesi olarak görülüyor.



Suudi model Al-Qahtani, Malezya'da düzenlenen "Miss & Mrs Global Asia" güzellik yarışmasında ülkesini başarıyla temsil etti. Yarışma sırasında Al-Qahtani, yarışmadaki kombinlerini ve deneyimini Instagram hesabında 870 bin takipçiyle paylaşarak dikkat çekti. Zarif takım elbiselerden spor giyime ve geleneksel Suudi kıyafetlerine kadar geniş bir yelpazede farklı görünümler sergileyen Al-Qahtani, katılımcıların ve izleyicilerin beğenisini kazandı.

İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü



Suudi Arabistan tarihinde ilk kez bir güzellik yarışmasına katılan Al-Qahtani, sosyal medya paylaşımlarında Malezya'da düzenlenen Miss Asia International 2024 yarışmasına katılmaktan büyük gurur duyduğunu dile getirdi. Bu adım, Suudi Arabistan'ın kadınların katılımını teşvik etme ve kozmetik sektöründe daha fazla görünürlük kazanma konusunda kaydettiği ilerlemenin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Yarışmaya 12 ülkeden toplam yirmi beş yarışmacının katıldığı belirtilmesine rağmen "Mrs. Global Asia 2024" unvanını Filipinler'den Dyan Shane Mag Abo kazandı. Geçtiğimiz yılın kazananı Borneo modeli Kimi Tomas tacı Mag Abo'ya takdim ederken, Miss Global Asia 2024 tacını Singapurlu Jesseca Long taktı. Tacı Long'a Miss Global Asian 2023 Filipinler'den Gliyam Cundangan takdim etti.

Kaynak: karar