İzmir'in Konak ilçesi Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi üzerinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, sabahtan beri araç kullanan taksi şoförü Serkan Aksakallı (37), taksiye binmek isteyen yolcuya "Aracını kapattım" dedi.

 Kahvehaneden çıkarken Mehmet D. (32) ile tanışan Aksakallı, kendisine hakaret ettiğini duyduğu kişiyle tartıştı. Ardından çıkan çatışmada şüpheli, taksi şoförü Serkan Aksakallı'yı elindeki makasla bıçakladı.


Serkan Aksakallı


TAKSİCİ ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Aksakallı kanlar içinde kalırken çevredeki vatandaşlar duruma müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine kolluk kuvvetleri ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi.Aksakallı, ambulansla Sosyal Bilimler Üniversitesi Tepecik Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne kaldırılırken, polis, şüpheli Mehmet D.'yi gözaltına aldı.

Hastanede tedavi altına alınan Aksakallı, taburcu olduktan sonra Boğaziçi şehidi İsmail Yörümez karakoluna giderek Mehmet D. hakkında şikayetçi oldu. Şüpheli, dün polis merkezinde ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'YERE YATIRDIĞIM ESNADA MAKASI SOKTU'


Yaşadığı anları anlatan Aksakallı, “Çay ocağının önünde dururken bir vatandaş el atıp ‘Boş musun?’ diye sordu. Ben de aracımı kapattığımı söyledim, ardından içeriye girdim. Bir bardak çay içip evime dönecektim. İşe sabah 08.00’de başladım, gece 02.30 gibi arabamı kapatıyorum. O sırada tansiyonum da biraz düşünce yemek için evime geçiyordum.

Ege Denizi'nde 4.5 Büyüklüğünde Deprem Ege Denizi'nde 4.5 Büyüklüğünde Deprem

Evime gideceğim sırada şahsı tekrar gördüm. Bana küfür etmeye başladı. Ben de o esnada, kardeşim bana mı küfür ediyorsun, dedim. Elinde de makasla küfürlü konuşmaya başladı. Ben de neden böyle yapıyorsun, dedim. Yere yatırdım, o esnada makası sırtıma soktu” ifadelerini kullanmıştı.


'GEÇEN BİR ABİMİZİ ÖLDÜRDÜLER, SIRA BİZE GELDİ'

“Devletimizden bu konuda bir önlem istiyoruz” diyen Aksakallı, “Herkes üzülüyor, biz üzülüyoruz. Geçen taksici bir abimizi, meslektaşımızı öldürdüler. Bugün sıra bize geldi. Biz kimseye kötülük yapmıyoruz. Hizmet ediyoruz. Adamın üstünden makas, ustura, jilet çıktı. Bu adam nasıl bir adam anlamadım. Tedavim sırasında doktor ‘2 cm daha girmiş olsaydı seni yoğun bakıma alacaktık, bir parmakla kurtarmışsınız’ dedi. Bu kasten yaralamadır. Adam öldürmeye teşebbüstür” diye konuşmuştu.

Kaynak: karar