KPSS maratonu başlıyor: 1 milyon 470 bin 487 aday başvuru yaptı KPSS maratonu başlıyor: 1 milyon 470 bin 487 aday başvuru yaptı

Talim ve Terbiye Kurulu, yeni eğitim müfredatı olan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni onayladı. Kurul Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, yeni müfredat taslağının tüm görüş ve önerileri titizlikle değerlendirildikten sonra kabul edildiğini belirtti. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin askı sürecinde, eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve önerinin detaylı bir şekilde incelendiğini ifade etti.

Yenilenen müfredatla ilgili tartışmalara yol açan bazı değişiklikler de mevcut. Ortaöğretim matematik ders programında bulunan 12. sınıf integral konusu artık müfredattan çıkarıldı. Bunun yanı sıra, 12. sınıf matematik programında limit ve türev konuları daha kapsamlı bir şekilde ele alınacak.

Ayrıca, 12. sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin yeni taslağında, dersin konuları üç üniteyle sınırlandırıldı. Daha önceki 2018 müfredatında ise sekiz ünite bulunmaktaydı. İnkılap tarihi dersinin süresi aynı kalmakla birlikte, öğrenme çıktıları sayısı yarı yarıya azaltıldı, 33'ten 16'ya indirildi.

Kaynak: ODA TV