2019 yılının eylül ayında İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, Mine Durak'ın oğluna kötü davrandığı ve şiddet uyguladığı ihbarı üzerine harekete geçti.

MGK Toplantısı Bitti: 9 Madde Yayımlandı, Terörle Mücadelede Kararlılık ve Bölgesel İşbirliği Vurgusu MGK Toplantısı Bitti: 9 Madde Yayımlandı, Terörle Mücadelede Kararlılık ve Bölgesel İşbirliği Vurgusu

Yapılan incelemelerde Mine Durak'ın çelişkili ifadeleri sonucu Eymen'in cesedi tandır çukurunda poşet içinde bulundu. Mine Durak, sevgilisi Serkan Elçetin ve Elçetin'in erkek kardeşi E.E. gözaltına alındı. Mine Durak ve Serkan Elçetin tutuklanırken, E.E. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlk Karar ve Bozulması

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Mine Durak ve Serkan Elçetin ağırlaştırılmış müebbet ve hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, avukatların itirazları üzerine dosya İstinaf Mahkemesi'ne taşındı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, Serkan Elçetin'in cep telefonunun incelenmemesi ve Mine Durak'ın cezai ehliyetinin belirlenmemesi gerekçeleriyle yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yeni Görüntüler ve Bilirkişi Raporları

Yeniden görülen davada, Elçetin'in telefonunda Eymen'e ait istismar görüntüleri bulundu. Ayrıca Mine Durak'ın Eymen ile çekilmiş istismar görüntüleri de tespit edildi. Adli Tıp Kurumu, Mine Durak'ın cezai sorumluluğunu ortadan kaldıracak herhangi bir akıl hastalığı veya zeka geriliği olmadığını belirtti.

İstinaf ve Yargıtay Onamaları

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Mine Durak ve Serkan Elçetin'i yeniden ağırlaştırılmış müebbet ve hapis cezalarına çarptırdı. İstinaf Mahkemesi ve ardından Yargıtay, yerel mahkemenin kararlarını onayladı. Sanıklara verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 38'er yıl hapis cezası kesinleşti.

Yeni Dava: Müstehcen Yayınların Üretiminde Çocukları Kullanmak

Mine Durak ve Serkan Elçetin hakkında 'müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak' suçundan Asliye Ceza Mahkemesi'nde yeni bir dava açıldı. İzmir 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasında sanıkların tutukluluk halleri devam etti. Sanık Serkan Elçetin'in davanın gizli görülmesi talebi reddedildi.

Ağabeyin İfadesi ve Duruşma

Eymen Sadık Durak'ın ağabeyi Önder Durak, SEGBİS ile bağlandığı duruşmada sanıkların insanlık suçu işlediğini belirtti ve en üst sınırdan cezalandırılmalarını istedi. Duruşma, eksik hususların giderilmesi için ertelendi.

Kaynak: DHA