Açılan seçmeli derse 300'den fazla öğrencinin kaydolduğu ve sınırlı kontenjanların birkaç dakika içinde dolduğu bildirildi. Bunun üzerine üniversite yönetimi, ekstra bir sınıf daha açarak talebe yanıt verdi.

Simge Sağın : 'Şampiyonluk kutlamalarına iyi ki de gitmişim' Simge Sağın : 'Şampiyonluk kutlamalarına iyi ki de gitmişim'

Taylor Swift'in kendilerini "Swiftie" olarak adlandıran hayranları, ders boyunca şarkıcının medyadaki tasvirlerini ve Filipinler'de nasıl "ulus ötesi" bir figür olarak algılandığını da inceleyeceklerini belirtti.

T24'te yer alan habere göre, dersin öğrencileri Taylor Swift'e ait baskılı ürünler giyerek ve dizüstü bilgisayarlarını Swift'in fotoğraflarıyla süsleyerek derslere katıldılar.

İlkokuldan beri "Swiftie" olduğunu belirten bir öğrenci olan Shyne Cañezal, "Taylor Swift ile bağlantılı olarak karşılaştığımız toplumsal sorunları daha derinlemesine araştırmayı çok isterim" dedi.

Daha önce Harvard, Stanford ve Berklee College of Music gibi Amerikan üniversiteleri, Swift'in şarkı yazımı ve diskografisine edebi bir yaklaşım sunan kurslar düzenlemişti. Bu, Swift'in sadece bir pop yıldızı olmanın ötesinde, kültürel ve sanatsal bir figür olarak kabul edilmesinin bir yansıması olarak görülüyor.

Kaynak: Karar