Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Tayvan yerel saatle 07:58'de (02:58 UTC) 7,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Yetkililer, 38,4 kilometre derinlikte meydana gelen depremin 25 yılın en şiddetli depremi olduğunu söyledi.

Depremin merkez üssüne en yakın Hualien kentinde en az iki binanın kısmen yıkıldığı öğrenildi. Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien şehri, depremin merkez üssünün 18 kilometre güneyinde yer alıyor.

Tayvan Ulusal İtfaiye Teşkilatı, depremin ardından en az 4 kişinin öldüğünü, 711 kişinin yaralandığını ve 77 kişinin enkaz altında kaldığını duyurdu.

Tsunami uyarısı yapıldı

Depremin ardından Japonya'nın Okinawa adaları için tsunami uyarısı yapılmış ancak daha sonra geri çekilmişti. Filipinler'in kuzey kıyıları için de tsunami uyarısı yapıldı.

Japonya'nın resmi Kyodo haber ajansı, depremin neden olduğu tsunami dalgalarının Okinawa yakınlarındaki Yonaguni ve Ishigaki adalarının kıyılarına ulaştığını duyurdu.

Uçuşların iptal edildiği ve Okinawa'daki Naha Havalimanı'nın boşaltıldığı bildirildi.

Japonya Kabine Baş Sekreteri Hayashi Yoshimasa, depremin ardından Okinawa bölgesinde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs), tsunami tehlikesi nedeniyle kıyı bölgelerinin boşaltılması gerektiği konusunda uyardı.

'Artçı şoklar devam edecek'

Depremin ardından başkent Taipei'de de hissedilen çok sayıda artçı sarsıntı yaşandı. Yetkililer, AFP'ye yaptıkları açıklamada, üç gün boyunca 6,5 ​​ila 7 büyüklüğünde ve yere yakın depremlerin olabileceğini söyledi.

BBC'nin canlı blog haberine göre; Hualien kentinde meydana gelen depremin neden olduğu heyelan nedeniyle dağlardaki köprüler çöktü.

1999'da 2.400 kişi öldü
1999 yılında Taipei'nin 150 kilometre güneyinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde yaklaşık 2.400 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: DÜNYA