TBMM'de Bu Hafta: Ekonomi, TikTok, Fahiş Kira Fiyatları Gündemde

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, bu hafta oldukça yoğun bir gündemle toplanacak. Mecliste görüşülecek konular arasında emeklilere ödenecek 5 bin lira ikramiye ve ekonomiye dair düzenlemeler içeren kanun teklifi bulunuyor. İlgili teklifin görüşmeleri 5 Aralık Salı günü başlayacak ve 8 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek.

Kanun teklifine göre, vergi borçlarına karşılık gayrimenkul alımına dair düzenlemenin süresi 31 Aralık 2028'e kadar uzatılacak. Ayrıca, haciz zaptı elektronik ortamda düzenlenebilecek. Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi istisnası, ilk konut haricinde kaldırılacak.

Diğer düzenlemeler arasında tüm şans oyunları için ikramiye dağıtım oranının yüzde 93'e yükseltilmesi, sivil havacılık kiralama işlemlerinde elektronik ortamın kullanılabilmesi, özelleştirme programına alınan kuruluşların ihalelerinin elektronik ortamda yapılabilmesi ve yurt dışında verilen hizmetlerden elde edilen kazancın Türkiye'ye transferinde indirim uygulanması gibi maddeler bulunuyor.

Ayrıca, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerden etkilenen yerlerde fahiş fiyat tespiti yapıldığı takdirde, ceza tutarına 10 kat artırım getirilmesi öngörülüyor.

TBMM'ye Sunulan Kanun Teklifiyle Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Cezaları Artırılıyor TBMM'ye Sunulan Kanun Teklifiyle Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Cezaları Artırılıyor

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu ise 7 Aralık'ta toplanacak ve TikTok'un Türkiye Sözcüsü Emir Gelen'i dinleyecek. TikTok'un uygulamaları ve politikaları tartışmalara neden olduğu için komisyonun bu konuda bir değerlendirme yapması bekleniyor. Grup toplantıları ise Salı ve Çarşamba günleri gerçekleştirilecek(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi