İstanbul'da Cuma Günü Trafik Yoğunluğu Yüzde 81'e Ulaştı İstanbul'da Cuma Günü Trafik Yoğunluğu Yüzde 81'e Ulaştı

Tekin'den Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Rezerv Alanı"na tepkisi: İnanç eserleri inşaat eseri haline geldi

Diyanet Vakfı'nın sahibi olduğu sitenin arazisinin rezerv alanı ilan edilmesine tepkiler sürüyor. Çengelköy'deki eylem alanı sakinlerini ziyaret eden Gürsel Tekin, "Diyanet Vakfı'nın bir gün 'Gayrimenkul Vakfı' olacağını hiç düşünmüş müydünüz? İnanç meseleleri yerine inşaat işleriyle mi ilgileneceğini? “Diyanet Vakfı'nı kâr elde etmek için elinden geleni yapmaya zorluyorlar” dedi.

Sahipleri arasında Türkiye Diyanet Vakfı'nın da bulunduğu Çengelköy'deki 10 blokluk sitenin inşaat ilan edilmesinin ardından protesto eden site sakinleriyle dayanışma için bir araya gelen CHP'li Tekin, şunları söyledi: "Yeni bir proje bekliyoruz. Yetkililerden açıklama: Kışın ortasında bu insanları nereye göndereceksiniz? Diyanet Vakfı hepimizi temsil ediyor! Emlakçı olarak çalışmaya ne zaman başladınız? Ne yazık. Vatandaşımızın sonuna kadar yanında olacağız” dedi.

'LÜKS KONUTLAR İNŞA ETMEK İSTİYORUZ'

CHP'li Gürsel Tekin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çengelköy'de bulunan 29 Mayıs sitesi yeşilliklerle çevrili bir yerleşim alanıdır. Un edificio di 10 cuadras. Alcuni dei pisos appartengono a Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim Yatırımları AŞ. Kiracılar oturuyor. Geri kalanı özel kişilere aittir. Vakıf böyle merkezi, kirası yüksek bir yeri yıkıp lüks konutlar yapmak istiyor. Diyanet Vakfı, 6562 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu uyarınca sahadaki binaların riskli yapı olarak belirlenmesine yönelik tedbirler alıyor. 6306 geçtiğimiz günlerde yayımlandı. 10 Ekim 2022'de burası Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından "yapı rezerv alanı" ilan edildi. "Bu, adalet arayışına ve itirazlara kapıyı kapatarak derhal tahliye prosedürlerinin başlamasının önünü açıyor" dedi.(karar)

Editör: Haber Merkezi