ABD'de sınır güvenliği anlaşmazlıklarının devam ettiği Teksas eyaletinde buluşan yüzlerce kamyoncu, yasa dışı göçmenler konusundaki politikaları nedeniyle Başkan Joe Bidenprotesto ederken, Teksas Valisi Greg Abbott'a destek verdi.

Teksas'ın Eagle Pass kentinde gerçekleşen ve "Sınırlarımızı Geri Alın" adıyla duyurulan konvoya ağırlıklı olarak Cumhuriyetçi kamyoncular katıldı. Kamyonlarla oluşturulan konvoy, sınır bölgesinde ABD'ye yasa dışı göçmen girişlerini protesto etti.

Protestocular, ABD Başkanı Biden'ın göç politikalarını eleştirerek, sınırların herkese açık hale geldiğini savundu. Aynı zamanda, Teksas Valisi Abbott'ın sınır güvenliği önlemlerini desteklediklerini dile getirdiler.

Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü

Bazı göstericiler, Biden'ın politikalarının ülkede kaosa yol açtığını ve ABD'nin bütünlüğünün tehlikeye girdiğini ifade etti. Abbott'ın ise ABD Anayasası'nı uygulamaya çalıştığını ve sınır güvenliğini sağlamak için adımlar attığını belirttiler.

Teksas Valisi Abbott, Biden yönetimini sınır güvenliği konusunda yetersiz kalmakla suçlayarak, Eagle Pass kentindeki sınır bölgesine dikenli tel çekilmesini emretmişti. Ancak, Biden yönetimi bu karara itiraz ederek dikenli tellerin kaldırılması için yargıya başvurmuştu. (Sözcü)

Kaynak: SÖZCÜ