Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

Terör Finansmanını Önleme Operasyonu: 9 İlde 46 Kişi Tutuklandı

Bitlis merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, terörizmin finansmanını engelleme amacıyla 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 88 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonların ardından yapılan incelemelerde, 46 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Bitlis merkezli 9 ilde toplam 113 farklı adrese emniyet, jandarma ve MİT tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonlar şu şekilde gerçekleşti: Bitlis’te 44, Van’da 23, Siirt’te 15, İstanbul’da 23, Mersin’de 2, Muğla’da 2, Adana’da 2, Mardin’de 1 ve Düzce’de 1 olmak üzere toplamda 113 adrese yönelik operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 88 şüphelinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda önemli bulgulara ulaşıldı. Bu bulgular arasında 6 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 5 tabanca şarjörü, 123 adet tabanca fişeği, 18 av tüfeği, 218 adet av tüfeği fişeği, 5 AK 47 kalaşnikof şarjörü, 28 adet cep telefonu ve sim kartları, 11 CD, 4 laptop ve tablet bilgisayar, 7 örgütsel yayın ile 4 adet örgütsel poster bulunmaktadır.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyet tarafından yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 88 şüpheliden 46’sı tutuklanırken, 42'si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca, henüz yakalanamayan 2 kişi için de çalışmaların devam ettiği belirtildi.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi