TESK Başkanı Palandöken'den Çağrı: 'Sigara Zamlarını Durdurun!'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara fiyatlarındaki sürekli artışa ve bu durumun yarattığı sorunlara dikkat çekerek, "Sigaraya yapılan zam oranı yüzde 75'i aştı. Acilen zamlar durdurulmalı. Sigaraya zam yapıldıkça kaçak oranı artıyor. Şu an yüzde 20 oranında sigara kaçağı var. Bu kaçaktan dolayı devletin 100 milyar vergi kaybı var." dedi.

Palandöken, sigara firmalarının esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getirdiğini belirtti. Sigara satışında taleplerin karşılanmadığını ve orijinal paketlerde değişiklik yapıldığını vurgulayan Palandöken, ocak 2023'te 29 TL olan bir sigaranın fiyatının şu anda 55 TL olduğunu ifade etti. Bu yıl içinde beş kez zam yapıldığını ve zam oranının yüzde 75'i aştığını söyledi.

Korhan Berzeg'in Kafatasına Ait Olduğu Değerlendirilen Parça Bulundu Korhan Berzeg'in Kafatasına Ait Olduğu Değerlendirilen Parça Bulundu

Palandöken, zamların kaçak sigara oranını artırdığına dikkat çekerek, "Sigara firmaları zam yapacakları zaman ürün satış adetinde kısıtlamaya giderek esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getiriyorlar. Bu konuda Rekabet Kurumu'nun uygulamaları ve Ticaret Bakanlığı'nın yapacağı yeni bir düzenlemeyle ticaretteki bu sınırlamanın önüne geçmeli." şeklinde açıklamalarda bulundu.(karar)

Editör: Haber Merkezi