Muhsin Yazıcıoğlu Stadı'nda gerçekleşen mücadelede, 1922 Konyaspor, Ertuğrul Tekşen ve Hasan Hüseyin Öztürk'ün golleriyle 2-0'lık galibiyet elde etti. Ancak maç sonrasında yaşananlar gündemi sarsacak nitelikteydi.

MKE Ankaragücü - Alanyaspor: 1-1 MKE Ankaragücü - Alanyaspor: 1-1

Sivas 4 Eylül Futbol Takımı Başkanı Mustafa Koçu, hakem Sadık Demirtaş'a olan memnuniyetsizliğini göstermek için sahaya girdi. Koçu'nun tepkisi, hakemin kararlarına yönelikdi.

Bu sırada polis ekipleri, hakem Demirtaş'ın etrafında güvenlik önlemi aldı. Ancak ortam gerilince iki takım arasında kavga başladı. Sivas 4 Eylül Futbol Takımı'nın yedek kulübesinde yer alan oyuncular, 1922 Konyaspor kalecisi Ramazan Haklı'ya saldırdı.

Polis ekipleri müdahale ederek futbolcuları ayırmaya çalıştı. Ancak kavga sırasında futbolcuların ve yedek kulübesindekilerin birbirlerine tekme ve yumruklarla karşılık verdiği bildirildi. Sonunda polis ekipleri uzun uğraşlar sonucu iki takımı sakinleştirmeyi başardı.

Yaşanan olaylar, maç sonuçlarından çok gündemi meşgul etti. Hem sporseverler hem de yetkililer, bu tür şiddet olaylarının önüne geçilmesi için gereken adımların atılması gerektiğini dile getirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: DHA