Barcelona Genç Yetenek Ronald Araujo ile Devam Kararı Aldı Barcelona Genç Yetenek Ronald Araujo ile Devam Kararı Aldı

TFF'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Türkiye Futbol Federasyonu olarak siyasetin asla spora karışmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu inancımız ve iki farklı kulübümüzle yürüttüğümüz şeffaf iş birliğine dayanarak Turkcell Süper Kupa - Riyad 2023 sürecine ilişkin bazı önemli konulara açıklık getirmek istiyoruz:

Turkcell Süper Kupa 2023 maçının Riyad'da oynanması teklifi SMC (Saudi Media Company/Riyadh Season) tarafından federasyonumuza iletildi ve iki kulübümüzün onayıyla imzalandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir şekilde bu sürece dahil olduğu yönündeki tüm suçlamalar asılsızdır.

Sürecin hiçbir aşamasında milli değerlerimiz ve Atatürk ilkeleri tartışılmadı. Aksi iddialar asılsızdır, zararlıdır ve milletimizin bütünlüğüne yönelik bir provokasyondur.

FIFA Tüzüğü uyarınca söz konusu müsabaka, FIFA'nın Uluslararası Maçların Organizasyonuna İlişkin Talimatlarına tabidir. Uluslararası maçlarda uygulanması gereken tüm gereklilikler ve prosedürler bu maç için de geçerlidir.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak toplumumuzdaki en önemli birleştirici güç olan sporun farklı amaçlarla kullanılmasına yönelik girişimlere asla izin vermeyeceğimizi vurguluyor, Türk futbolunun gelişmesi için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz. Futbol başarıyla isimleşerek büyümeye katkı sağlıyor.

Bunu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Kaynak: HÜRRiYET