Ticaret Bakanlığı, İsrail ile yapılan silah ticareti iddialarını yalanladı. Bakanlık, "Yurtdışı kaynaklı internet sitelerinin yapmış olduğu bu haberler manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmamaktadır" şeklinde bir açıklama yaptı.

MEB, Twitter'dan Müfredat Eleştirilerine Karşı Kampanya Başlattı MEB, Twitter'dan Müfredat Eleştirilerine Karşı Kampanya Başlattı

Gazeteci Metin Cihaner'in paylaştığı verilerde, TÜİK sitesinden alınan ekran kaydında Türkiye ve İsrail arasında barut, patlayıcı madde, ateş alıcı madde, silah parçaları gibi ürünlerin ticareti yapıldığına dair veriler yer alıyordu. Ancak AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, bu görüntülerin "montaj" olduğunu iddia etmişti.

Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı: "Bazı internet sitelerinde, TÜİK'in resmi verilerine göre, Ocak 2024 itibariyle Türkiye'den İsrail'e barut, patlayıcı maddeler, ateş alıcı maddeler, mühimmat, silah ve parçaları ihraç edildiği iddiası yer almaktadır. Ancak yapılan incelemeler sonucunda, bu haberlerin manipülasyon amaçlı olduğu ve gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştır."

Mili Savunma Bakanlığı da konuyla ilgili olarak, "Türkiye'nin Filistinlilere zarar verecek bir faaliyet içinde olması mümkün değildir. Bu çerçevede, Milli Savunma Bakanlığının, İsrail ile askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayisi işbirliği dahil hiçbir faaliyeti bulunmamaktadır" şeklinde bir açıklama yaptı

Kaynak: karar