ABD Başkanı Joe Biden tarafından TikTok'un yasaklanmasını öngören yasanın onaylanması sonrasında TikTok CEO'su Shou Zi Chew, kararlılıkla açıklamalarda bulundu. Chew, yasayı engellemek için başlatacakları yasal mücadelede başarılı olmayı beklediklerini ve TikTok'un varlığını sürdüreceğini vurgulayarak, "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz" dedi.

İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü

Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, TikTok'un ABD'deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasa tasarısı kabul edildi. Ancak TikTok CEO'su Shou, bu duruma karşı hukuki mücadele vereceklerini ve platformlarının ABD'de kalacağını belirtti.

Meclis Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Michael McCaul ise oylama sonrasında yaptığı açıklamada, yasanın Amerikalıları Çin propagandasının etkisinden korumayı amaçladığını ve TikTok'un bir casus balonu olduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, yasanın geçmesi durumunda onaylayacağını belirten ABD Başkanı Biden ise yasayı onayladı. Bunun üzerine TikTok CEO'su Shou, platformlarının varlığını sürdüreceğini ve hukuki yollarla yasayı engellemeye çalışacaklarını dile getirdi.

Kaynak: cnntürk