Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde maden cevher döküm sahasında yaşanan toprak kayması sonucunda, 9 işçinin maden faciası nedeniyle ulaşılamadığı öğrenildi.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB), maden faciasına ilk tepkiyi sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları bir açıklama ile gösterdi.

Açıklamada, "FACİA GELİYOR DEDİK" başlığı altında, facianın önceden tahmin edildiği ancak gerekli önlemlerin alınmadığı vurgulandı. TMMOB'un, daha önce bölgede yaptığı davalarda maden işletmesine ilişkin teknik değerlendirmelerin yapıldığı ve bu süreçte yaşanan risklerin dile getirildiği ifade edildi.

Maden işletmesinin kapatılması ve rehabilite çalışmalarının başlatılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, işçilerin sağ salim kurtarılması için çalışmaların sürdüğü ve TMMOB teknik ekibinin bölgeye gitmek üzere hazırlık yaptığı ifade edildi.

Özgür Özel’e şaibeli misafir Özgür Özel’e şaibeli misafir

Olayın ardından yapılan açıklamalarda, Erzincan'ın İliç ilçesinde Kanadalı bir şirketin altın madeninde meydana gelen toprak kayması faciasının, en az 9 işçinin göçük altında kaldığı belirtilmişti.

Anagold Madencilik ve SSR Mining şirketlerinin faaliyet yürüttüğü bu maden sahası daha önce siyanür sızması iddialarıyla da gündeme gelmişti. Facianın saat 14.00 sıralarında meydana geldiği ve işçilerin kurtarılması için çalışmaların devam ettiği açıklanmışt

Kaynak: cumhuriyet