Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Koza-İpek Holding'e ait yalıyı satışa çıkardı. TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek’in Bebek’te bulunan yalısı hakkında yaptığı açıklamada, yalının 750 milyon lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkarılacağını duyurdu.

Yalının satışı için ihale 27 Haziran’da yapılacak ve açık teklif ile açık artırma yöntemi kullanılacak. TMSF, yalı için bağımsız değerleme şirketlerinin raporlarıyla belirlenen 750 milyon lira muhammen bedel üzerinden ihale düzenleneceğini açıkladı. İhaleye katılım için gerekli belgelerle birlikte şartnamenin 25 Haziran’a kadar TMSF’ye teslim edilmesi gerekiyor.

Kocaeli'nde korkutan doğalgaz patlaması : 6 kişi yaralandı Kocaeli'nde korkutan doğalgaz patlaması : 6 kişi yaralandı

Yalı Hakkında

Satışa konu olan 1259 ada 132 parsel üzerinde 2 adet yapı bulunuyor. İkinci derece eski eser niteliğindeki "Beyaz Köşk"te iki bodrum kat, zemin kat, bir normal kat, çatı katı ve teras yer alıyor. Bu yapıda toplam 695 metrekare brüt kapalı kullanım alanı ve 208 metrekare teras bulunuyor. "Kahverengi Köşk" olarak adlandırılan diğer yapı ise zemin ve normal kattan oluşuyor ve 230 metrekare brüt kapalı kullanım alanına sahip.

Kaynak: BirGün