Libya İçişleri Bakanı İmad et-Trablusi, 18 Şubat'ta Trablus'un Ebu Selim bölgesinde meydana gelen ve aralarında İstikrarı Destekleme Birimi milislerinin de bulunduğu 10 kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili devam eden soruşturma hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Trablusi, Trablus'tan İçişleri Bakanlığına bağlı olmayan tüm milis güçlerinin tahliye edileceğini belirtti ve tahliyelerin en geç Ramazan ayı sonrasında tamamlanacağını ifade etti.

Ayrıca, Trablus'tan sonra batıdaki diğer kentlerdeki milis güçlerinin de tahliye edileceğini vurguladı.

Brezilya'da sel felaketi: 39 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi kayıp! Brezilya'da sel felaketi: 39 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi kayıp!

Saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini aktaran Trablusi, saldırıda kullanılan bazı silahların ele geçirildiğini ve parmak izi kayıtlarının alındığını belirtti.

Soruşturmanın ilerlemesi için İçişleri Bakanlığı ile Başsavcılık arasında işbirliği olduğunu ve başkent Trablus'un istikrar ve güvenliğini etkileyecek hiçbir eyleme tolerans göstermeyeceklerini vurguladı.

Trablusi ayrıca, suçu işledikleri sabit olan saldırganların idam edilebileceğine işaret etti ve soruşturmanın hukuka uygun şekilde yürütüleceğini ifade etti.

Libya'da başkent Trablus ve birçok kentte çok sayıda milis birlik bulunuyor. Bu milis birlikler, çeşitli devlet kurumlarına bağlı olsa da genellikle bağımsız hareket ediyorlar.

Özellikle Trablus'taki en güçlü iki milis kuvvetten biri olan "Rada", 8 Şubat'ta yaptığı açıklamada, hükümetin aldığı karar çerçevesinde başkentteki Mitiga Havalimanı ile Trablus Limanı'ndan çekildiğini duyurmuştu.

Kaynak: birgün