Trakya bölgesinde yaşayan çifte vatandaşlık sahibi kişiler, Bulgaristan genel seçimi ve Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için sandık başına gitti.

Edirne'de, oy kullanma işlemleri Bulgaristan Başkonsolosluğu, 75. Yıl İlkokulu ve Keşan Lisesi'nde gerçekleştirildi. Oy kullanma sürecinde görevliler, vatandaşların kimlik belgelerini kontrol ederek seçim güvenliğini sağladı.

23 İlde 166 Sandık Kuruldu

Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 23 ilde toplam 166 sandığın kurulduğunu belirtti. Güneş, seçimlerin Bulgaristan Türkleri için hayırlı olmasını dileyerek, çifte vatandaşları oy kullanmaya davet etti. Güneş, "Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımız bizler için çok kıymetli. Akrabalarımız, dostlarımız ve yakın insanlarımız. Vatandaşlarımız problemlerini dile getirmek istiyorlarsa sandığa gidip bu dileklerini yansıtmalılar," dedi.

Aydın Canay ise oy kullanarak görevlerini yerine getirdiklerini belirtti ve çifte vatandaşların hakları için sandığa gitmenin önemine vurgu yaptı.

Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti

Kırklareli'nde Seçim Heyecanı

Kırklareli'nde de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi'nde kurulan sandıkta oy verme işlemleri devam ediyor. Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Ateş, çifte vatandaşların 6. kez sandık başına gittiğini belirterek, seçimlerin her iki ülke için de hayırlı olmasını diledi. Ateş, "Çifte vatandaşlarımızın sosyal haklarını daha iyi koruyabilmeleri için çok önemli. Birçok sorunlarla karşılaşıyoruz ve bu sorunların ortadan kaldırılması için seçimler büyük önem arz ediyor," dedi.

Tekirdağ'da Yoğun Katılım

Tekirdağ'da ise çifte vatandaşlar, 50. Yıl Ortaokulu'nda oylarını kullanıyor. Tekirdağ Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı Kemal Öztürk, sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanma işlemlerinin devam ettiğini belirterek, seçimin hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: t24