Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) 'Vakıf Okulu' adı altında yaptığı proje kapsamında öğrencilere başörtüsü taktığı, camiye götürdüğü, imam cübbesi giydirdiği ve seminerler verdiği ortaya çıktı. Bu durum, kamuoyunda geniş çaplı bir tartışmaya neden oldu.

Ankara'yı Dolu Vurdu Ankara'yı Dolu Vurdu

Birgün gazetesinden Deniz Güngör'ün haberine göre, TÜGVA İstanbul Büyükçekmece Temsilciliği'nin sosyal medya hesabında paylaşılan görsellerde, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir okulda 11 Aralık 2023 tarihinde yapılan etkinlikte öğrencilere tesettür anlatıldığı ve birçok öğrenciye başörtüsü takıldığı görüldü. Ayrıca aynı etkinlik kapsamında erkek öğrencilere imam cübbesi giydirildiği de ortaya çıktı.

Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, öğrencilere tesettürün önemi hakkında konuşulduğu ve "Asımın nesli yetişiyor inşallah" ifadeleriyle paylaşımlar yapıldığı belirtildi. Bunun yanı sıra, TÜGVA'nın İstanbul Kartal Şubesi tarafından ilkokul öğrencileriyle etkinlik düzenlendiği ve namaz kıldırıldığı görüntülerin sosyal medyada paylaşıldığı da öğrenildi.

Ayrıca, Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "Zarafet Okulumuzu" adlı dersin işlendiği ve Eyüp Genç İlkokulu öğrencilerinin Büyük Çamlıca Camisi'ne ve İslam Medeniyetleri Müzesi'ne götürüldüğüne dair görüntülerin de sosyal medyada yer aldığı ifade edildi.

Bu durum, laiklik ilkesi ve eğitimde dini unsurların yer alması konularını yeniden gündeme getirerek farklı kesimler arasında görüş ayrılıklarına neden oldu. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, kamuoyundan gelen tepkilerin dikkate alınması bekleniyor.

Kaynak: gerçek gündem