Macaristan'ın kuzeyinde Tuna Nehri üzerinde bir yolcu gemisi ile motorlu teknenin çarpışması sonucu iki kişi hayatını kaybetti, beş kişi ise kayboldu. Kurtarma ekipleri, 25 tekne, bir helikopter ve çok sayıda insansız hava aracıyla desteklenerek geç saatlere kadar hayatta kalanları aramaya devam etti.

Gazze'de ölenlerin sayısı 38 bin 345'e çıktı Gazze'de ölenlerin sayısı 38 bin 345'e çıktı

Olay, başkent Budapeşte'nin 55 kilometre kuzeyindeki Veroce köyü yakınlarında meydana geldi. Başından yaralanmış bir adam kurtarılırken, arama çalışmaları sonucunda bir erkek ve bir kadının cesetleri bulundu. Ayrıca, kıyıya yakın bir bölgede hasarlı motorlu tekne tespit edildi.

Polis sözcüsü Soma Csecsi, motorlu teknede bulunan sekiz yetişkinden üç erkek ve iki kadının halen kayıp olduğunu belirtti. Kazanın nedenine dair henüz kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, yetkililer su trafiğini tehlikeye atarak çok sayıda ölüme yol açtığı şüphesiyle kimliği belirsiz bir fail hakkında ceza davası başlattı.

Kaza, İsviçre tescilli iki katlı Heidelberg yolcu gemisi ile yaşandı ve gemide polis incelemeleri devam ediyor. Bu olay, Macaristan'ın Mayıs 2019'da yaşadığı ve 25 Güney Koreli turist ile iki Macar mürettebatın ölümüne yol açan Tuna Nehri'ndeki en kötü tekne kazasını akıllara getirdi.

Kaynak: KARAR