Haiti'de pek çok turist, suç çeteleri ile hükümet arasındaki çatışmalar nedeniyle kapatılan uluslararası havalimanlarını kullanarak ülkeyi terk etmek istiyor. AP'ın haberine göre, ABD ve Kanada'dan gelen turistlerin çoğu, çeşitli nedenlerle Haiti'ye geldi ve çatışmalar nedeniyle ülkede mahsur kaldı.

Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti! Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti!

Haiti'de kargaşa, çetelerin Başbakan Ariel Henry'nin istifasını talep etmesinden kaynaklıdır. Otellere ve evlere hapsolmuş turistler bir çıkış yolu aramaktadır
Birleşmiş Milletler ve USAID için projeler üzerinde çalışmak üzere birçok kez Haiti'ye seyahat eden ve şu anda Haiti'de kar amacı gütmeyen bir kuruluş için çalışmak üzere Haiti'ye çok kez seyahat eden Kanada'nın başkenti Ottawa'dan 65 yaşındaki Richard Phillips, "Ciddi bir şekilde tuzağa düştük" dedi.

Phillips, Şubat ayının sonlarında Haiti'ye vardıktan sonra, mısır, pirinç, bezelye ve fasulyeyle tanınan bir bölgede çiftçilere traktörlerin ve diğer makinelerin nasıl çalıştırılacağını ve onarılacağını öğretmek için güneydeki kıyı kenti Les Cayes'e uçtu. Phillips, işini bitirdikten sonra başkent Port-au-Prince'e uçtu ancak uçuşunun iptal edildiğini gördü. Yakındaki bir otelde kaldı, ancak silah sesleri acımasızdı, bu yüzden daha güvenli bir bölgeye taşındı.

Associated Press'e telefonla yaptığı açıklamada, "Aslında bu işin nereye varacağı konusunda oldukça endişeliyiz. Polis gücü çökerse sokaklarda anarşi olur ve bir ay veya daha uzun süre burada kalabiliriz" dedi.

29 Şubat'ta başlayan çete saldırılarında çok sayıda kişi hayatını kaybederken, yaşanan şiddet olayları sonucunda 15 binden fazla kişi evsiz kaldı.

Kaynak: Karar