Bu yıl Kurban Bayramı'nın 15 Haziran'da arife günüyle başlayıp, 16-17-18 ve 19 Haziran tarihlerini kapsaması beklenirken, 14 Haziran'da okulların tatil olmasıyla birlikte milyonlarca kişinin tatile çıkması öngörülüyor.

Ancak, 14 Haziran'da Avrupa Futbol Şampiyonası'nın başlamasıyla özellikle şampiyonanın düzenleneceği Almanya'dan gelen turist sayısında bir düşüş yaşanabileceği öngörülüyor.

Turizm sektörü, bu boşluğu bayram tatiliyle doldurmayı hedefliyor. Erken rezervasyon indirimleriyle tatil imkanları cazip hale getirilmeye çalışılırken, sektör temsilcileri de hükümete 9 günlük bayram tatili çağrısı yapıyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, "9 günlük bayram tatili beklentimiz var. Eğer haziran ayı başına kadar 9 gün olarak açıklanırsa, iç turizm hareketliliğini daha da artıracaktır" şeklinde konuştu.

AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizm sezonunun bu yıl Nevruz, Paskalya ve Ramazan Bayramı tatilleriyle başladığını belirterek, "Haziran ayında yüksek sezon başlıyor. Yüksek sezon açılışını da okulların tatil edilmesi ve Kurban Bayramı ile yapacağız. Okulların kapanacak olması nedeniyle, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi hükümetten Kurban Bayramı tatilinin de 15 Haziran'dan 23 Haziran'a, aradaki 20-21 Haziran perşembe ve cuma günlerinin de resmi tatil şeklinde toplam 9 gün tatil ilan edilmesini talep ediyoruz. 9 günlük bayram tatili beklentimiz var. Eğer haziran ayı başına kadar 9 gün olarak açıklanırsa, iç turizm hareketliliğini daha da artıracaktır" dedi.

Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

Kavaloğlu, Kurban Bayramı döneminde iklim şartlarının çok daha iyi olacağına dikkat çekerek, "Özellikle Antalya'da tam mevsimi. Okulların kapanmasına denk gelmesi de çok avantajlı. Ayrıca Almanya'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası sebebiyle Almanya'dan turist sayısında bir miktar azalma bekliyoruz. Kurban Bayramı tatili de bu eksikliği kapatacak gözüküyor. Birçok otelde bayram tatili rezervasyonları için 31 Mayıs'a kadar bayram indirimi devam ediyor. Dolayısıyla yüzde 10-25 arasında indirimlerden yararlanılabilir. Bir de son dönemde Romanya'dan kimlik kartıyla giriş yapılması, bu pazarı da gelişmekte olan diğer büyük pazarlar seviyesine getirecektir" şeklinde konuştu.

Antalya'da turist sayısının 3,5 milyonu aştığını ve doluluk oranlarının şu anda yüzde 80 civarında olduğunu belirten Kavaloğlu, haziran ayı itibarıyla bu oranın yüzde 90'ın üzerine çıkmasını beklediklerini ifade etti. Kavaloğlu, "Geçen seneye kıyasla yüzde 15 artıdayız. Hedefimizi bu yıl 17 milyonu geçmek ve yeni bir rekor kırmak. Ukrayna Savaşı'nın devam etmesi bizim için tabii ki olumsuz gösterge, bir an önce bitmesini temenni ediyoruz

Kaynak: KARAR