SPOR

Türk Futbolunda Devrim Niteliğinde Karar

Türk futbolunda önemli bir dönemeç yaşanıyor. Futbol camiası, hakem atamalarında köklü bir değişikliğe gidiyor. Türkiye Futbol Federasyonu ile profesyonel liglerde mücadele eden kulüpler, bağımsız bir hakem kurulu oluşturma kararını onayladı.

  • Türkiye Futbol Federasyonu ve profesyonel liglerde mücadele eden kulüpler arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Alman modelinden esinlenilerek bir projenin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.
  • Önümüzdeki sezon başlaması planlanan bu değişiklikle birlikte, hakem atamalarında kulüplerin daha etkin bir rol oynaması hedefleniyor.
  • Projeye göre, TFF bir şirket kuracak ve profesyonel kulüpler de başka bir şirket kuracak. Bu iki şirket, 5 üyeli yeni bir şirket oluşturacak. Üyelerin 3’ü TFF, 2’si kulüpler tarafından belirlenecek. Bu 5 üyeden oluşan kurul, bağımsız hakem kurulunu atayacak ve hakemlerle ilgili her türlü atama ve yaptırım yetkisine sahip olacak.
  • Bu yapıyla birlikte, kulüpler hakem atamalarında daha etkin bir rol oynayacak ve futbolun adil ve şeffaf bir ortamda yönetilmesi sağlanacak.