Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 1905 Kültür Sanat ve Spor Derneği'nin düzenlediği 'Galatasaray'ın Formaları Tarihi ve Forma Tasarımı Söyleşisi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Etkinliğe Galatasaray Divan Başkanı Aykutalp Derkan, dernek başkanı Cevat Genç ve dernek üyeleri de katıldı.

Söyleşide, Galatasaray'ın forma tarihini anlatan görüntülerin yanı sıra şampiyon olmuş kadın futbol takımı, erkek sutopu takımı, kürek takımı ve amatör branşlarda başarılı olan sporculara plaket takdim edildi. Ayrıca, mimar sanatçı Rıfat Baltaoğlu'na yaptığı eserden dolayı plaket verildi.

Konuşmasında, Rıfat Baltaoğlu'nun eserinden etkilendiğini belirten Özbek, "Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve dünya için önemini anlatmaya gerek yok. Herkesin takdir ettiği, herkesin nasıl bir önder olduğunu bildiği herkesçe malum. Herkesin hayat çizgisinde Atatürk'ün izi var" ifadelerini kullandı.

Olimpiyat Oyunları'nda Olaylı Maç: Fas, Arjantin'i Geçti Olimpiyat Oyunları'nda Olaylı Maç: Fas, Arjantin'i Geçti

Özbek, şampiyonluklar için gururlandıklarını belirterek, "Pazar günü eksiksiz olarak buradayız. Yarın 17 Mayıs, UEFA Kupası kutlamamız var. Önümüzdeki sezonu açacağımız yer Kemerburgaz tesislerimiz. Hazırlıklarımız son aşamaya geldi. Orada piknik düzenledik. Orada yeni evimizde buluşmak üzere hepinizi yarın oraya bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: milliyet