Kobani olayları davası kapsamında tutuklu bulunan eski HDP eş genel başkanlarından Gültan Kışanak, Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi. Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda tahliye edilen Kışanak, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, "Bizim aslında tahliyeye değil, özgürlüğe ve barışa ihtiyacımız var" dedi.

Adana Feke'de orman yangını! Adana Feke'de orman yangını!

Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, mahkeme heyeti Selahattin Demirtaş'a 42, Figen Yüksekdağ'a ise 30 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Gültan Kışanak hakkında da 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 12 yıl hapis cezası verilirken, cezaevinde geçirdiği süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.

Kışanak'ın tahliye edilmesinin ardından cezaevi önünde avukatları, partililer ve yakınları tarafından karşılandı. Yaptığı açıklamada duygularını paylaşan Kışanak, "Ne yazık ki kumpası devam ettiren bir karar çıktı. Arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşamadılar. O nedenle hepimiz çok buruk bir durumdayız. Umarım hep beraber bu ülkede tüm sorunları özgürlük temelinde çözecek bir mücadeleyi birlikte yürütüp kazanacağız" şeklinde konuştu.

Özgürlük ve barışın önemine vurgu yapan Kışanak, "Mesele bu ülkenin sorunlarını çözebileceği bir ortamı yaratmak. Kadınların özgür olduğu, halkların özgür olduğu, inançların özgür olduğu, kimliklerin sorun olmadığı, dillerin sorun olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. İçeride ya da dışarıda özgür yaşamak istiyoruz" dedi.

Kaynak: Dha