TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan Asgari Ücret Açıklaması: Kararı Komisyon Verecek

TÜRK-İŞ Genel Kurulu Genel Başkanı Ergün Atalay, daha önceki açıklamalarının düzeltilmesi amacıyla asgari ücretle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Atalay, asgari ücret için henüz bir alt sınır belirlemediklerini ve bu konuda kararın Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından verileceğini ifade etti.

Kendini polis memuru ve savcı olarak tanıtan dolandırıcı tutuklandı Kendini polis memuru ve savcı olarak tanıtan dolandırıcı tutuklandı

Atalay'ın, bir televizyon programında yaptığı "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok" şeklindeki açıklamaları önceki günlerde tepki çekmişti. Ancak yapılan yeni açıklama ile Atalay, TÜRK-İŞ'in asgari ücret teklifi netleşmediğini belirtti.

Açıklamada, asgari ücret taban fiyatının belirlenmesinin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantılarının ardından masada bulunan komisyon kurulu üyeleri ile birlikte yapılacağı vurgulandı. Atalay, bu sürecin, komisyonun 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştireceği ilk toplantıda başlayacağını ifade etti.(karar)

Editör: Haber Merkezi