İstanbullular borç batağında! İstanbullular borç batağında!

Türk savunma sanayisinde 2024'te ihracat patlaması bekleniyor
Bu yıl yeni bir ihracat rekoru kıran Türk savunma sanayisi, 2024 yılında bu performansını daha da artırmaya hazırlanıyor.

Türk savunma sanayisinin en önemli çatı kuruluşlarından Havacılık ve Savunma Sanayii İmalatçıları Derneği (SASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okyay, sektörün 2023 yılı performansı ve bundan sonraki beklentilere ilişkin açıklamalarda bulundu. yıl.

Türkiye'de savunma sanayinin özellikle son yıllarda büyük ilerleme kaydettiğini kaydeden OK, bu alanda yer alan oyuncuların teknolojik kabiliyetlerini de ciddi oranda artırdıklarını söyledi.

"Hepimizi gurur ve güvenle dolduran bu başarılar, ülkemizin savunması açısından daha da önemli" diyen OK, şöyle devam etti: "2023, hem ihracat hem de teknolojik derinleşme açısından çok önemli bir yıldı. Yani hem ihracat geliri açısından hem de savunma sektöründe ülkemiz için üretemediğimiz ürünlerin çoğunu daha fazla üretebildiğimiz bir yıl oldu. Özellikle havacılık ve deniz araçları yani sistem düzeyinde üretim alanında büyük projeler açıklandı. Ayrıca ürünler geliştirildi. Gösteri mümkündü. Gerçekten Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına denk gelen bu 2023 yılında savunma sanayii olarak üzerimize düşeni yaptığımızı söyleyebilirim.\"

Okyay, SASAD'ın çok başarılı bir yıl geçirdiğini belirterek, şöyle konuştu: “Bu yıl SASAD olarak ticari faaliyetimize başladık ve dolayısıyla etkinlik sayımızı artırdık. Çok daha aktif bir dernek haline geldik. SASAD olarak Avrupa Savunma Sanayicileri Derneği'nin üyesiyiz. Biz de bu yıl genel kurullarına katılarak üyelerimize 50 yeni üye ekledik. "SASAD'ın bu yılki büyümesinin Türkiye'deki savunma sanayisinin büyümesine paralel olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

"Türk ürünleri çok rağbet görüyor"

Osman Okyay, savunma sektöründe devam eden projelerde 2024 yılında bir miktar ilerleme kaydedileceğini söyledi. Türkiye'nin insanlı ve insansız savaş uçakları, diğer insansız hava araçları, insanlı deniz ve kara sistemleri ve silah sistemleriyle savunma sanayinde ürün düzeyinde önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Okyay, şöyle konuştu: "Bu türden çok fazla ülke yok. Bu anlamda Türkiye gerçekten kabuk değiştirdi. 2024 yılı hem ihracat hem de teknolojik gelişmeler açısından önemli bir yıl olacak. Türk ürünleri artık özellikle ihracatta çok aranan ürünler haline geldi. Bu gerçekten memnuniyet verici bir durum çünkü savunma sektöründe dünya ülkeleri arasında popülerlik kazanmak kolay bir iş değil. Ürünlerinizin kabul görmesi için o alandaki teknolojik seviyenize güvenmeniz gerekiyor. Türkiye bunu sağladı, gerçekleştirdi ve bu nedenle savunma sanayi ürünleri artık körü körüne kabul ediliyor. Bu da ihracatın önünü önemli ölçüde açtı. Yine büyük bir ihracat patlaması bekliyorum. "Savunma sanayinin özellikle Türkiye'ye döviz yaratma anlamında önemli bir iş yapacağını düşünüyorum(Dünya)

Editör: Haber Merkezi