Türk sinemasının önemli isimlerinden Bahar Öztan, uzun bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Üsküdar Şakirin Camii'nde kılınan cenaze namazında, Bahar Öztan'ın oğlu Yiğit Çolak ve eski eşi Yavuz Çolak, taziyeleri kabul etti.

Yeşilçam'ın 'Gamzeli Güzeli' olarak tanınan Bahar Öztan'ın cenaze törenine, sinema dünyasından birçok isim katıldı. Kemal Sunal ile başrolünü paylaştığı ‘Orta Direk Şaban’ ve ‘Şaşkın Milyoner’ gibi unutulmaz filmlerde rol alan Öztan'ın anısına, Serdar Gökhan, Nuri Alço, Safiye Soyman, Gökhan Güney, Perihan Savaş gibi pek çok sanatçı dostu da katıldı.

Cenaze namazının ardından Bahar Öztan'ın naaşı Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Gülten Dayıoğlu 2023 Çocuk Romanı Ödülünün sahibi Tunç Kurt oldu Gülten Dayıoğlu 2023 Çocuk Romanı Ödülünün sahibi Tunç Kurt oldu

Taziyeleri kabul eden Bahar Öztan'ın oğlu Yiğit Çolak, "Siz istediğinizi yapın, yukarısı neyi isterse o oluyor. Çok da fazla söze gerek yok, başımız sağ olsun. Sevenleri burada, 'Tuzla’dan geldik’ diyenler var. Allah gelen herkesten razı olsun, dualarını eksik etmesinler. Bu hayatın bir döngüsü" şeklinde duygularını dile getirdi.

Bahar Öztan ile yakın dost olduğunu belirten Nuri Alço, "Kalbi, ruhu çok güzel bir insandı. Yani bu kadar yıllar uğraştık. Kendi çaba sarf etti ama maalesef bu hastalık bir bulaşınca yakasını bırakmıyor insanın. Allah yani ruhunu şad etsin, toprağımız olsun. Allah ona öyle bir evlat verdi ki, yani yanından bir saniye dahi ayrılmayan, onunla yatan kalkan, bu hastalığın da başında olan öyle bir evlat gördü. Allah herkese de öyle bir evlat nasip. Onun için güzel bir şekilde gitti" ifadelerini kullandı.

Bahar Öztan'ın 4 filmde yer aldığını belirten şarkıcı Gökhan Güney, "Üzüntüden insan ne söyleyeceğini bilemiyor. Bahar çok sevdiğimiz, yıllardır tanıdığımız bir arkadaşımız. Kişilik olarak da sakin, cici bir insandı. Allah rahmet eylesin" dedi.

Bahar Öztan'ın Bodrum'da komşusu olan şarkıcı Safiye Soyman ise, "Çok üzgünüz, benim çok iyi arkadaşımdı. Onu anlatmakta kelimeler kifayetsiz kalır, kelimeler yetmez. Hiç kimseyi kırmayan, o kadar güzel bir insandı ki mekanı cennet olsun. Hiç onu unutmayacağız, çok üzüldük" şeklinde duygularını ifade etti.

Kaynak: cumhuriyet